Get Adobe Flash player

Goede tijden, slechte tijden

Ik was 5 jaar toen mijn vader voor het eerst naar Mekka ging. En ik weet nog als de dag van vandaag wat ik van hem gekregen heb en hoe blij ik daarmee was: gouden sandaaltjes met een glazen hakje met een roosje erin! Ik was zooo blij, had ze dag en nacht aan en als het te koud was deed mama er een paar dikke sokken onder! Ik voelde me een prinsesje, een schoonheid, een snoepje…..en dat allemaal door mijn sandaaltjes!
28 jaar later voel ik me allang geen prinsesje, schoonheid of snoepje meer… niet alleen omdat ik mijn sandaaltjes met roosje in het hakje niet meer heb, maar ook omdat ik ondertussen kennis gemaakt heb met het leven. Met verdriet, met pijn, met een gebroken hart, met teleurstelling, met de waarheid, met bedrog, met leugens en met hardheid van mensen. Het leven ziet er niet meer zo mooi uit, zo onschuldig en fijn!

Mijn sandaaltjes heb ik ondertussen ingeruild voor stevigere schoenen; schoenen die langer meegaan want de tijd van breekbare sandaaltjes is helaas voorbij. Met mijn stevigere schoenen, een sterker karakter en heel wat lessen verder, heb ik ontdekt dat het leven ook mooi kan zijn. Het leven biedt narigheid en vreugde, maar de kunst is om de narigheid als een uitdaging te zien en aan te gaan. En ik mag zeggen dat ik dat ondertussen kan: wat me niet doodt maakt me immers sterker! De sandaaltjes hoorden toen bij die fase in mijn leven dat ikzelf nog breekbaar was, mijn stevigere schoenen horen bij mijn sterkere ik!

Het leven bewandelen we iedere keer met andere schoenen, soms zelfs blootsvoets, maar iedere fase in ons leven maakt ons rijker en wijzer! Van onze fouten leren we, van onze zonden worden we na berouw een beter mens, van teleurstelling worden we uiteindelijk sterk. Het komt allemaal wel op zn sandaaltjes terecht 😉

Één reactie op Goede tijden, slechte tijden

  • Amana schreef:

    Mooi geschreven, en herkenbaar Nawal Chaara. Jij verwoord precies datgene wat een persoon met een traumatisch jeugd zich voelt. Thanx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like onze pagina
Geest en kennis van de schrijver blijven in zijn boeken bewaard, veilig voor de ongunst der tijden en in staat om steeds te herleven.