Get Adobe Flash player

Ik kom ogen tekort …

Bounty eiland Penang

De vogeltjes fluiten en langzaam komt het schemerlicht door de ramen naar binnen. Wat een prachtige ochtend is het weer. Ik neem een duik in de zee en geniet nog even van de ochtendglorie. Eenmaal gedoucht en van mijn heerlijke exotische ontbijt genoten ga ik aan het werk. Ik ben werkzaam als freelance fotografe voor The National Geocraphic Channel en mag in Maleisië van alles wat mooi is foto’s maken.

Vandaag ga ik foto’s onder water maken. Snorkelend geniet ik van een prachtige adembenemende wereld in de zee. Ik kom ogen tekort. Alles wat ik zie is als een wonder voor mij. Zoveel kleuren, zoveel moois, alles gaat zo rustig in zee en ik word er heel ontspannen van. Het is rustgevend en tegelijkertijd krijg ik er ook een energieboost van. Ik word er gewoon helemaal vrolijk van! Ik neem overal foto’s van, want alles is onbeschrijfelijk mooi! De vissen hebben niet eens door dat ik er ben en gaan allemaal hun gang.

Rustig zwem ik de zee uit en bekijk de foto’s die ik gemaakt heb. Ik geniet nog even van de zon en drink nog een heerlijke fruitcocktail. Ondertussen maak ik nog wat foto’s van de omgeving en van de prachtige exotische bloemen. Het begint nu echt heet te worden, het wordt tijd dat ik naar mijn hut ga. Eerst nog even wat te eten kopen, vandaag wordt het Nasi Uduk met sambal goreng daging sapi (Nederlands vertaald: rijst in cocosmelk met pittig gekruid rundvlees). Het eten is hier zo lekker en bovenal halal, dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken. De dorpelingen kennen mij al, ik ben hier nu 4 dagen en kan nog geen afscheid nemen van dit mooie Bounty eiland Penang. Maar over 2 dagen ga ik een andere bounty eiland opzoeken.

Wat heb ik een geluk dat ik van mijn hobby, mijn beroep heb gemaakt en dat ik de mogelijkheid heb gekregen om de andere kant van de wereld te mogen bewonderen.Ik heb vele landen gezien, maar de schoonheid van Maleisië, heb ik nergens anders gezien.

Vanavond heb ik met 2 eilandbewoners afgesproken, ik mag met ze mee als ze gaan vissen en dan kan ik meteen ook prachtige foto’s maken van de zonsondergang. De mensen hier zijn zo gastvrij en vriendelijk.

Ik pak nog even snel de lader van mijn fotocamera en dan…….trrrrrrrriiiiiiiiinnnnnnnngggggg, het was maar een droom………………….

Wat is jouw droombaan?

2 reacties op Ik kom ogen tekort …

 • Samir schreef:

  Siham!

  Wat kun je leuk schrijven! Je sleurde mij helemaal in het verhaal, totdat ik Penang las haha, maar verving dat met Perhentian island en kon weer vrolijk mee dromen.

  In shaa allah wordt jouw droom ook werkelijkheid. Gewoon boeken en gaan met die nasi! Zodra je er eenmaal bent geweest, dan wil je niets anders!

  Blijf vooral schrijven en neem ons vaker mee naar mooie oorden!

  Grietjes, samir biliet

 • Serendipity
  Serendipity schreef:

  Hé Samir, wat leuk van jou een reactie te mogen lezen!
  Ja, ik had het eigenlijk over mijn mooie perhentian island moeten hebben ipv penang. Foutje hahaha!!!

  Het was erg leuk om dit stukje te schrijven. Vind dit persoonlijk mijn leukste verhaal. Voel mij erg vereerd met jouw complimenten. Hoop weer gauw wat inspiratie te hebben om weer zo’n leuke tekst te schrijven. En insha Allah komt mijn droom ook snel uit:)

  Bedankt voor jouw leuke reactie. Doe je de groetjes thuis en ook aan de andere “bielietjes” namens de “biedoesjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like onze pagina
Geest en kennis van de schrijver blijven in zijn boeken bewaard, veilig voor de ongunst der tijden en in staat om steeds te herleven.