Get Adobe Flash player

Mijn favoriete kinderjaren

Mijn leukste kinderjaren heb ik doorgebracht op het platteland vlakbij Alhoceima. Ik had allemaal neefjes om mij heen en was het enigste meisje. Mijn zus was wat ouder en ging mijn moeder en tantes helpen in de keuken. En ik? Ik ging met de jongens buiten spelen. Wij haalden de paarden,schapen en geiten uit de stal en brachten ze naar de wei om in de hooi te grazen. Ik kwam altijd als eerste in de wei aan. Niet omdat ik zo van rennen hield, maar omdat ik zo bang was voor alle insecten! Ik had nog nooit zoveel sprinkhanen gezien. Als je 1 stap zette, vlogen er wel 5 sprinkhanen tegelijkertijd de lucht in. Maar ook al was ik bang, ik bleef toch altijd met mijn neefjes en broertjes buiten spelen. Wij maakten elke dag wel iets mee.

Ook moesten mijn zus en ik tijdens de zomervakantie naar school in Marokko, omdat zij daar nog geen vakantie hadden. Maar daar hadden wij dus echt geen zin in! Wij hadden toch vakantie! De eerste dag begon al meteen goed. Mijn zus en ik moesten allebei naast een jongen zitten. Mijn zus zat aan een tafel voor mij en de jongen die naast haar zat zei tegen haar dat de meisjes uit Nederland niet sterk waren. Om het tegendeel te bewijzen brak mijn zus zijn krijt. (zij schreven nog met krijt op een bord. Wij hadden een schrift en een potlood mee). De jongen naast mijn zus brak daarna haar potlood om te laten zien dat hij nog sterker was. Ik zag dat gebeuren en ik moest actie ondernemen, want niemand breekt het potlood van mijn zus. Ik pakte zijn arm en ik beet hem. De meester zag dat en riep mijn zus en ik naar voren. Hij vroeg of het normaal was in Nederland dat wij zomaar kinderen beten en hij stuurde ons naar huis. Wij hoefden niet meer terug te komen. Yes, mission accomplished dacht ik! Nu pas was onze vakantie echt begonnen!

Ik zou mijn kindertijd voor geen goud willen ruilen. Lekker vies worden in het zand, zelfgemaakt brood met olijfolie eten, zwerfhondjes een thuis geven, pipas eten op een rots. Elke dag ervaarde ik als een avontuur . Dit zijn allemaal momenten die ik altijd zal koesteren. Er waren natuurlijk ook minder leuke dingen, zoals de cactussen, de insecten en de ouderwetse hurk toiletten. Maar om eerlijk te zijn had dit alles ook wel zijn charmes. Al deze herinneringen en ervaringen hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ik ben mijn ouders eeuwig dankbaar dat zij ons een fantastische jeugd hebben geschonken. Dank jullie wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like onze pagina
Geest en kennis van de schrijver blijven in zijn boeken bewaard, veilig voor de ongunst der tijden en in staat om steeds te herleven.